Datum objave: 22 junija, 2021514 besed2.6 min branja

Verjetno se strinjate, da so se naša življenja lanskega marca postavila na glavo! Ostali smo doma, delali na daljavo, šolali otroke, zraven pa še kuhali, gospodinjili,  organizirali športne in kulturne dneve za naše najmlajše … Nova realnost se je počasi a vztrajno zažirala v vse pore naših življenj: v trgovino smo začeli hoditi samo enkrat na teden, kavice s prijateljicami so zamenjali z rahlo  prismuknjeni zoomi s kozarcem rujnega, prostor za športne aktivnosti smo morali poiskati znotraj občinskih meja, k zdravniku smo lahko prišli le s potrdilom, da smo zdravi in kar precej nas je sanjalo o spremembi poklica – želeli smo postati učitelji telovadbe na daljavo.

product-37

Kaj pa shopping?  Tisti prijeten čas, ki se ga boji vsaka denarnica, ki da kaj (v)nase, se je – zdaj pa res – popolnoma preselil na splet. Saj smo že prej vsi imeli številke kartic shranjene v svojih profilih na Best Secret, AliExpressu, Yooxu … Ampak vseeno je prijetno vedeti, da imamo na voljo alternativo, da se lahko zapeljemo v BTC in se sprehodimo po Hali A, da vsaj dobimo idejo, kaj naj naslednjič vnesemo v iskalnik.

Če sodim po našem poštarju, smo se kar hitro znašli – prej vesel in življenja poln motorist, ki nam je vsako jutro dostavil šop reklamnih katalogov, se je spremenil v nervoznega kadilca za volanom srednje velikega dostavnega avtomobila, ki je živčno premetaval škatle z razno raznimi potrebščinami, dvigoval težke pralne stroje in sila občutljive 65′ plazme … naš poštar in njegovi kolegi iz drugih dostavnih služb so  postali naši lokalni junaki. Žrtvovali so se, da je shopping lahko živel tudi v času epidemije. Če so nas v poplavah reševali gasilci, so nas v koroni rešili poštarji.

banner--3

No, malo pa se nanje lahko tudi jezimo, saj smo prav zato, ker so poštarji vse tako pridno dostavljali, morali v svojih domovih poiskati prostor za zgrešene koronske nakupe. Zgrešeni koronski nakupi pa imajo eno neprijetno lastnost – manj kot je doma prostora, večji je predmet, ki ga ne potrebujemo. Naj to prikažemo s primerom – par, ki sam živi v hiši s 300 m² bivalne površine in ima na parceli tudi lopo, je koronsko zgrešeno kupil set 2 skodelic za kavo. Petčlanska družina v dvosobnem stanovanju brez shrambe pa je koronsko zgrešeno kupila novo sobno kolo. Vedno je tako. Vedno.

Ampak brez skrbi – mi smo pripravljeni na naslednji val. Predstavljamo vam trgovino MEA.SI, za katero  stojiva prijateljici, mami, zaposleni in aktivni ženski, ki perilo sušiva na sobnih kolesih. Odločili sva se, da sami odpreva trgovino, kjer bodo na voljo izdelki, ki jih potrebujemo v vsakodnevnem življenju in to le taki, ki jih je pred nami že nekdo preizkusil: namreč, vse, kar lahko kupite v najini trgovini, sva preizkusili. Izdelke potrebujeva in uporabljava v kuhinji, pri športnih aktivnostih, negi, na taborjenju, uporabljajo najini otroci, drugi sorodniki in prijatelji.

Veselo nakupovanje!

Podobne objave